سيخ الشاورما السوري بكل سهوله اعمليه في بيتك و فرحي اولادك
سيخ #الشاورما_السوري بأسهل طريقة و الطعم ولا اروع.
#التحدي_الذهبي 💛
نحتاج الى اعواد الشيش طاووق ورق فويل لعمل القاعده
المكوّنات
٤
كيلو صدور بانيه
1 فلفل الوان
1 طماطم شرائح
شرائح بصل
قليل مايونيز
قليل لبن
ملعقة من :
ملح،
فلفل،
جوزة الطيب،
بصل بودرة،
ثوم بودرة،
بابريكا،
سماق
ملعقة طعام دبس رمان
1 ليمون
رشة زنجبيل
الخطوات
ساعه
في وعاء غويط نضع المايوينز و دبس الرمان و اللبن و عصرة الليمون و كل البهارات و مقلب كويس جداً
نغسل الفراخ كويس بالماء و الليمون و نسيبها تصفي المياه دي خطوه مهمه عشان متبقاش زففره
بعد ما تتصفي نضيف الفراخ و الخضار للتتبيله و نسيبها في الثلاجه ساعتين على الاقل لو باتت هتبقي روووعه
بعد ما الفراخ تتبل نشكل ورق الفويل على شكل نصف كره و نثبتها في صينيه و نغرز خمس اعواد شيش فيها
نرص طبقه من الخضار و طبقه من الفراخ و هكذا لحد ما توصل لقمة البرج بتاعنا و نصب عليها بواقي الخلطة 😊
نحط ماء ساخن في ارضية الصينيه بتاعتنا و ده مهم جداً عشان يطري الفراخ و متبقاش ناشفه..
ندخلها فرن سخن على حراره ٢٤٠ لمدة ٤٠ دقيقه و لو الماء نشفت نضيف ماء تاني (ساخنه) و نشغل الشوايه لمدة خمس دقائق و بألف هنا و شفا
سيخ #الشاورما_السوري بأسهل طريقة و الطعم ولا اروع.
#التحدي_الذهبي 💛
نحتاج الى اعواد الشيش طاووق ورق فويل لعمل القاعده
المكوّنات
٤
كيلو صدور بانيه
1 فلفل الوان
1 طماطم شرائح
شرائح بصل
قليل مايونيز
قليل لبن
ملعقة من :
ملح،
فلفل،
جوزة الطيب،
بصل بودرة،
ثوم بودرة،
بابريكا،
سماق
ملعقة طعام دبس رمان
1 ليمون
رشة زنجبيل
الخطوات
ساعه
في وعاء غويط نضع المايوينز و دبس الرمان و اللبن و عصرة الليمون و كل البهارات و مقلب كويس جداً
نغسل الفراخ كويس بالماء و الليمون و نسيبها تصفي المياه دي خطوه مهمه عشان متبقاش زففره
بعد ما تتصفي نضيف الفراخ و الخضار للتتبيله و نسيبها في الثلاجه ساعتين على الاقل لو باتت هتبقي روووعه
بعد ما الفراخ تتبل نشكل ورق الفويل على شكل نصف كره و نثبتها في صينيه و نغرز خمس اعواد شيش فيها
نرص طبقه من الخضار و طبقه من الفراخ و هكذا لحد ما توصل لقمة البرج بتاعنا و نصب عليها بواقي الخلطة 😊
نحط ماء ساخن في ارضية الصينيه بتاعتنا و ده مهم جداً عشان يطري الفراخ و متبقاش ناشفه..
ندخلها فرن سخن على حراره ٢٤٠ لمدة ٤٠ دقيقه و لو الماء نشفت نضيف ماء تاني (ساخنه) و نشغل الشوايه لمدة خمس دقائق و بألف هنا و شفا
لكل سؤال أو إضافة، يرجى كتابة تعليقك في الخانة اسفله